Aktiviteter

Få overblik over aktiviteterne under Nordjysk Madfestival 2021 og hvad de går ud på her.

Åbne arrangementer

Torvedag på Nørresundby torv

Nørresundby torv sprudler af liv og aktivitet omkring den ugentlige torvedag, som byder lokale og gæster på et stort og varieret udbud af friske varer samt en hyggelig oplevelse sammen med familien. Du kan finde alt fra fisk, ost, og brød til frugt og grønt. 

Torvedagene i Nørresundby foregår hver fredag på  Nørresundby torv fra kl 09 til mellem 15:00-16:00.

Mad og underholdning på Budolfiplads

Sæt kryds i din kalender lørdag d. 04 sep, hvor Sparekassen Vendsyssel i samarbejde med blandt andet Aktuel, Skagen Fiskerestaurant, Surdejsbageren, Det Glade Vanvid og Rema 1000 – Budolfi Plads rykker ud af deres sædvanlige lokaler og indtager Budolfi Plads.

Her vil der være små boder, hvor du kan smage forskellig mad, der er lavet ud fra princippet; at alt kan bruges og samtidig smage fantastisk! Derudover, vil pladsen summe af musik og forskellige aktiviteter i børnehøjde, hvor hele familien kan være med.

Smagen af Nordjylland

Få en oversigt her over hvor du kan få Smagen af Nordjylland på forskellige restauranter, gårdbutikker og fødevareproducenter.

Grøntorv på Frederikstorv

I tidernes morgen var torvedage det faste sted, man gik hen, når man skulle handle friske varer. Det kunne være friske grøntsager lige trukket op af jorden, friske fisk direkte fra fjorden eller nybagte brød taget ud af ovnen om morgenen.

På Frederikstorv i Aalborg lever traditionen videre, hvor du stadig har muligheden for at opleve dette. Lokale fødevareproducenter møder uanset vind og vejr, talstærk op med friske råvarer og produkter. Du kan finde alt fra fisk, ost, og brød til frugt, grønt og blomster. Torvehandlerne står altid klar til at give dig gode råd og vejledning om råvarene samt hele processen bag og ikke mindst en god handel.

Torvedagene på Frederikstorv foregår hver onsdag og lørdag på Frederikstorv 1, i Aalborg centrum fra kl 08:00 – 14:00. 

Du kan læse mere om grønttorvet og hvilke fødevareproducenter der er og finde her.

Madmarked og gårdbesøg hos Rosenbeck Frilandskød

Er du også vild med det landlige idyl, har du altid ønsket dig at hilse på søde grissebasser eller er du bare vild med lokalproduceret og dyrket råvarer og produkter? 

Så er madmarked og gårdbesøg hos Rosenbeck Frilandskød noget for dig. Den 5. september fra kl. 10:00 til 16:00 vil der på gården der ligger lidt udenfor Dronninglund på Bolelskovvej 7, være fødevaremarked med forskellige lokale nordjyske producenter repræsenteret. Du kan blandt andet se frem til at høre, smage og stille spørgsmål til:

– Rosenbeck Frilandskød, v. Peter Rosenbeck der har svin, køer, gæs og alverdens viden om landbrug. Læs mere her.

Guldbæk Vingård, der har lokal nordjysk vin i top-klasse!

Jyske Ost, v. Jane Kristensen, der har et udvalg af de bedste oste og delikatesser Nordjylland har at byde på!

Lykkesholm Æbler, danmarks nordligste beliggende æbleplantage med 1.400 træer – dansk æblemost når det er bedst. 

og mange flere.

Hertil er der mulighed for en rundvisning rundt på gården/markerne samt at hilse på alle dyrene, lige fra grise til køer og gæs.Så kom forbi til en dag, fuld af indtryk og bliv klogere på nogle af alle de fantastiske lokale producenter vi har her i Nordjylland.

Børnefest hos Mælkebøtten

Kom med til en hyggelig dag og aften til børnefest hos Mælkebøtten i Brønderslev ved Boligforeningen PM.

Arrangementet er gratis at deltage i og alle kan deltage. 

Dagens program ser således ud:
Kl. 10:00 – 15:00 – skolerne kigger forbi

Kl. 10:30
– Kender du dine grøntsager? (Konkurrence for skoleklasserne)
– Åbning af hoppeborg
– Traktor og dyreskue fra Østervang

Kl. 12:00
Smagsprøver til skoleklasserne

kl. 14:00
Kåring af vinderen af “Kender du dine grøntsager?”

Kl. 15 – 19
Kulturskolen kommer og spiller musik

Der vil på dagen være mulighed for at deltage i den oficielle åbning af SMASK og en velkomst v. brønderslev bormester Mikael Klitgaard. Dette foregår kl 17:00 og er også gratis at deltage i.

Der vil efter åbningen være mulighed for at kunne deltage i en lækker fællesspisning fra kl 17:30.

Der er mulighed for at købe mad og drikkevare i døren. Du har også mulighed for at kunne købe mad på forhånd, så du er sikret én servering – Køb billet til fællesspisning her 

Dagens festligheder slutter kl 19:00.

Grønttorv på Frederikstorv med live musik

Udover den sædvanlige gode stemning på Grønttorvet på Frederikstorv, kan du som en del af Nordjysk Madfestival 2021, helt exceptionelt være med, når lokale musikere fra KORMA skaber den helt rette stemning på torvet med LIVE musik. Herudover har du mulighed for at kunne få en gratis kop kaffe med på vejen fra Bentax. Så kom og gør en god handel med til god musik.  

Læs mere om Korma her.

Madfestival på Aalborg biblioteketet

Som noget helt nyt, har Nordjysk Madfestival indgået et samarbejde med Aalborg Hovedbibliotektet. Der vil i perioden fra d. 26. aug til d. 5 sep i forbindelse med afholdelsen af Nordjysk Madfestival 2021, være muligt at opleve en udstilling med fokus på bøger fra madens verden. Der vil være et stort udvalg af forskellige bøger som eksempelvis kogebøger, bøger om mad, bagning, råvarer og meget mere. 

Så mangler du inspiration, eller ønsker  du og bliver klogere på maden og de uendelige muligheder bag, vil det være oplagt og gå på dit nærmeste biblioteket, hvor der er god hjælp og hente.

Åbning af SMASK V. Mikael Klitgaard hos Mælkebøtten

Kom med d. 1. september kl 17:00, når Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard skyder børneprogrammet SMASK igang, med en børnefest hos Mælkebøtten ved Boligforeningen PM – kom med til en hyggelig dag og aften.

Arrangementet er gratis at deltage i og alle kan deltage. 

Der vil inden den officielle åbningen være mulighed for at kunne være med til en hyggelig børnefest hos Mælkebøtten. Dette er også gratis at deltage i – se mere her.

Der vil yderligere være mulighed for at kunne nyde et lækkert måltid til fællesspisning hvor menuen bla. står på helstegtpattegris, grillmad og meget mere – Læs mere og køb billet til spisning her.

Børneprogram

SMASK

Nordjysk madfestival har i år sat endnu mere fokus på unikke madoplevelser for børn og børnefamilien til SMASK – Smag Mere af Spisekammeret. Fokus er på madoplevelser af lokale lækre råvarer i børnehøjde. 

Børneprogrammet er en del af Nordjysk Madfestival og finder sted fra d. 1. til 5. september, i Brønderslev Kommune der breder sig ud i resten af Nordjylland.

Læs mere om SMASK festival og programmet her

Billetkrævende arrangementer

Gin og eventyr på Kaffefair

Hør om eventyrlige oplevelser i Arktis, om sejlads i åben båd rundt om Nordpolen og om jagten på gamle vardeberetninger og hvide ulve i det nordlige Canada.

Anders Bilgram er medlem af Eventyrernes Klub og han har gennem de sidste 12 år drevet destilleriet Nordisk Brænderi ved Hjortdal, hvor han bl.a. producerer eventyrlig gin i verdensklasse. Hør om eventyret, produktionen og bliv ført gennem smagning af 3-4 forskellige ginner fra Nordisk Brænderi. 

Arrangementet foregår hos KaffeFair i deres Eventsal. Der vil her efterfølgende være mulighed for at tilkøbe en lækker 3 retters aften menu.

Du kan læse mere og købe billet her

Jeanett's fredagsbar - på Ulla T

Fredagsbar på Café Ulla Terkelsen – du er inviteret!

Er flamingoer, paraplydrinks, hotdogs, fest og farver også lige noget for dig, så kom til Aalborgs mest farverige fredagsbar med Jeanett.

Café Ulla Terkelsen London danner rammen om festlighederne, når Nordjysk Madfestival indtager byen. Jeanett Kaare er eftermiddagens vært, og hun byder på en enestående mulighed for at smage på sin egen og særdeles lækre “Jeanett Cocktail”.

Er du hotdogsentusiast eller bare almindeligt sulten, serveres også en helt særlig hotdog med pølse fra Rosenbeck Frilandskød. Den kan nydes og tygges i takt til tonerne af musikken, der spiller weekendens festligheder i gang.

Sprød musik, farverige drinks og masser af weekendglade gæster – findes der en bedre måde at fejre fredagen på?

På med stråhat og sandalerne og deltag i Madfestivalens absolut fedeste fredagsbar – Køb billet her.

Gourmetkartellets middag - på Latur

Igen i år vil Gourmetkartellet traditionen tro afholde en flot mad- og vinaften i samarbejde med Nordjysk Madfestival.
Arrangementet foregår i Hasseris Bymidte i Aalborg, hvor der i disse dage bygges det nye flotte “Latur”, der er en del af Dennis Juhl, Frederik Østeraa og co. restaurationsunivers, der også inkluderer Textur og Struktur. Efter vor snak med Dennis, kan vi godt love en aften hvor den får max gas på vådt og tørt, og gode evner involveres via sommelier og leverandører. I vil opleve råvarer i særklasse og menneskene bag kombinerert med godt håndværk

Det bliver en skøn kartelaften og gennem maden, en hyldest til de vigtigste mennesker for vores branche – leverandør, ildsjæle, nørder og den gode håndværker.

Udsolgt.

Spirit Makers Dinner - Nordisk Brænderi x Alimentum

Se frem til 17 serveringer og 8 drikkevarer pr. person denne aften når Alimentum og Nordisk Brænderi slår sig sammen.

Udsolgt.

Sushikursus - hos SushiMania

Sushikursus for begyndere med SushiMania.

SushiMania vil gerne give dig muligheden for at lære at lave sushi med deres dygtigste kok og de bedste lokale råvarer som f.eks. dansk laks fra Hirtshals eller hamachi king fish fra Hanstholm.

På dette kursus får du kyndig vejledning i både at tilberede de perfekte sushiris samt hvordan man laver maki og nigiri som en professionel sushikok.

Vi glæder os til at byde dig velkommen og dele vores know-how! – Køb billet her.

 

Bøger på menuen - på Ma Petite France

Sammen med Aalborg Bibliotekerne byder Ma Petite France velkommen til en aften med god mad og inspiration til gode læseoplevelser.
Aftenen begynder med et glas bobler og fortsætter med en 3-retters menu med et glas vin til hver. I ægte fransk stil slutter vi med at servere en kop kaffe avec.
I løbet af aftenen præsenterer bibliotekarerne Line Hoffgaard og Mette Krøjer bøger der komplementerer boblerne, vinmenuen og den bette skarpe.

Læs mere og tilmeld dig her.

NM - Tabu

Du kan altså se frem til en suveræn madoplevelse, når du kan få 5 retter for 500 kr. ekskl. Drikkevarer hos restaurant TABU både tirsdag d. 31 august og onsdag d. 1 september 2021.

Udsolgt.

NM - Essens

Restaurant Essens har fokus på hygge, personlighed og kvalitet. 

Omdrejningspunktet skal være den gode smag og hygge.

Feel good food – fordi det kan mærkes og smages, når råvarerne er helt friske og af høj kvalitet. Når lokale producenter yder optimalt og bæredygtigt, for at vi kan tilberede med glæde og lyst.

Når I sammen med familie og andre kan nyde mad af høj kvalitet med god samvittighed og i en afslappet og uhøjtidelig atmosfære. Det skal føles godt, feel good food.

Køb din billet her.

Limfjordens sorte guld - Kystfisken x Salling Rooftop

Kom og få en dejlig madoplevelse, når Kystfisken bringer det fineste fra Limfjordens spisekammer til toppen af Aalborg. Læn dig tilbage i de flotte rammer hos Salling Rooftop, hvor menuen står på Moule Frites m. hvidvin ad libitum.

Til dagligt leverer Kystfisken friske fisk og skaldyr direkte til døren hos fiskeglade danskere. Den røde tråd er kystnært fiskeri og lokale varer, og det samme gør sig gældende på denne aften. Rettens hovedingrediens er nemlig intet mindre end økologiske linefangede blåmuslinger fra Jegindø i Limfjorden. Lige under vandoverfladen vokser muslingerne under helt ideelle forhold, hvor både sollys og friskt fjordvand er årsag til et fantastisk produkt. Blåmuslingerne dampes i hvidvin og serveres med rustikke vinegar fries, grillet citron og persille/dild mayo.

Køb billet her.

Høstmarked hos Aurion og Kornets Hus

Kom til en dag spækket med spændende og lærige aktiviteter i Kornets hus.

Når du køber en billet giver det fuld adgang til det arkitektonisk smukke hus og dagens aktiviteter, som blandt andet vil bestå af:

– Snobrød over bål
– Prøv at kværne mel – fra gammeldags stenkværn til cykelkværn
– Pizzabagning i bageriet
– Korn-løb i udstillingen
– Bliv væk i kornmarken
– Bind din egen kornbuket

Køb billet her

Fællesspisning hos Rosenbeck Frilandskød

Fællesspisning hos Rosenbeck Frilandskød vil foregå i et hyggeligt telt på gårdspladsen, hvor der vil blive serveret deres lækre langtidsstegte frilandsgris fra egen avl. Hertil serveres der forskellige kartoffel variationer og salater, lavet af grønsager og grønt fra Naturbruget Tranum. Hertil er der mulighed for en rundvisning rundt på gården/markerne samt at hilse på alle dyrene.

Rosenbeck Frilandskød er kendt for deres gode nordjyske produkter kombineret med deres stor fokus på dyrevelfærd, samtidig leverer de kød til blandt andet restaurant Tabu, som er en af Aalborgs bedste restauranter.

Der vil til fællesspisningen være mulighed for, at tilkøbe drikkevarer fra Fur Bryghus til favorable priser. 

Vær med til en hyggelig spisning i landlig idyl – Køb billet her.

Sensommeraften på Dorf Møllegård

I anledning af afholdelsen af bæredygtighedsfestival Vendsyssel, byder Dorf Møllegård på en bæredygtig 3-retters menu af lokale råvarer.

Det koster 350 kr. pr. person ekskl. drikkevarer, inkl. rundvisning og entré.

Menuen består af

– Kyllingesalat på bund af frisk salat og friskbagt brød

– Nakkekam stegt som vildt, 2 friske salater, små stegte kartofler samt en lækker sovs hertil.

– Hjemmelavet vaniljeis og chokolade, samt kaffe og the.

Udsolgt

Camillos Kitchen: Mad, der får folk til at tale sammen

Med udgangspunkt i kogebogen “Mad, der får folk til at tale sammen” og oplevelser fra tre år med Camillos Sommerkøkken på Tversted Skole, inviterer vi til en aften med sommermiddag og spændende oplæg.

Aftenen er sæsonens sidste Camillos Søndagssalon, og også finalen for denne sommer i Camillos Sommerkøkken på Tversted Skole.

Læs mere og tilmeld dig her

Fællesspisning hos Mælkebøtten - SMASK

Kom med til en lækker fællesspisning hos mælebøtten til Nordjysk madfestivals børneprogram SMASK.

Du vil her kunne tage hele familien med til en lækker spisning hvor menuen består af:
– Mellemøsten går lokalt (leveret af Abeer og bydelsmødrene) – 20 kr. pr. servering
– Dansk Helstegt pattegris – 20 kr. pr. servering
– Grillmad Pølser og brød – 20 kr. pr. servering

Der er mulighed for at købe mad og drikkevare i døren. Du har også mulighed for at kunne købe billet til maden på forhånd, så du er sikret én servering – Køb billet til fællesspisning her. 

Der vil på dagen være mulighed for, helt gratis, at kunne deltage i en hyggelig formiddag i børnenes tegn når mælkebøtten åbner dørene til børnefest og sjove aktiviteter – Læs mere her 

Der vil også være mulighed for, at kunne deltage i den oficielle åbning af SMASK V. Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard. dette er også gratis – Læs mere her 

Hirtshals og Mosel

Mosel går i fisk og hirtshals går i riesling. Forbered dine smagsløg på syrebad!
Fisk, skaldyr og mosel-riesling fra øverste hylde; kan man ønske sig mere?
Vi tror det ikke.

Simon Emil Christensen på restaurant Abstrakt gør det gode ved fiskene fra Skagerrak, topper dem med caviar og trøffel, mens vinekspert René Langdahl har sat vinene til otte retter og kommenterer aftenen.

Der vil blive gået i dybden med én eneste vinmark – en af Mosels mest ikoniske, stejle, berømte og fornemste skrænter, Sonnenuhr-marken ved landsbyen Wehlen og alle vinene kommer direkte fra den private kælder hos én af markens dygtigste producenter, det historiske Max Ferd. Richter.

Du kan læse mere og købe billet her.

En Slettestrand oplevelse

Vi inviterer jer, til en helt speciel weekend oplevelse i Slettestrand i samarbejde med Nordisk Brænderi og Hotel Nor.

I kommer helt tæt på, når Anders Bilgram, Stifer og ejer af Nordisk Brænderi, inviterer jer en tur med om bag kulisserne – I skal nemlig både dufte, se, smage og lære.

Kom med på en fortryllende rejse, når han fortæller og lærer jer om de forskellige destillations- og produktionsprocesser, han bruger til at producerer hans håndlavede prisbelønnede premium spiritus.
I hører også om den eventyrlige historie bag begyndelsen på Nordisk Brænderi og hvordan idéen opstod.

Det er en 2,6 km gåtur fra Nordisk Brænderi til Hotel Nor, så der er rig mulighed for at gå frem og tilbage.

Herefter kan aftenen forsætte på flotte og ny-renoverede Hotel Nor, der står klar med en lækker 3-retters middag i husets restaurant, der giver udkig over det bakkede landskab, man finder i Slettestrand.

Det er også her I overnatter, på et af deres ny-nordisk velindrettede værelser, enten superior eller deluxe med havudsigt, terrrasse og nye badeværelser, hvor vi godt tør garanterer en god nats søvn.

Læs meget mere om den fortryllende oplevelse og køb billet her.

Mad skattejagt m. Stine Rex og DGI Huset

Tag din veninde, familie og børn, kæreste eller kollega med til skattejagt i Aalborg, hvor i får en unik kombination af motion og enestående smagsoplevelser på 8 af Aalborgs restauranter og cafeer.

Vi kombinerer motion og nogle af byens delikate smagsoplevelser. Her vil et skattekort vise jer rundt til 8 af byens enestående restauranter eller cafeer. På denne ca. 6 km. rute skal I prøve at finde alle 8 steder og deltage i konkurrencen om at vinde et gavekort fra Let’s Eat Aalborg!

Eventet er for alle aldersgrupper, og for jer der gerne vil have inspiration til god mad og samtidig få motion. Maden vil være børnevenlig, så børn også kan få en dejlig madoplevelse.

Du kan læse mere om madskattejagten og konkurrencen samt købe billet her.

 

Surdejskursus

Vil du lære og lave din egen surdej? Så skal du kigge med her, hvor Surdejsbageren i forbindelse med Nordjysk Madfestival 2021 afholder surdejskursus.

Mange kan blive skræmt af at det kan tage flere dage at arbejde med surdej, at man skal sætte meget tid af til det, eller at surdejen skal fodres og passes hver dag. Målet med kurset er, at formidle ud at surdejsbagning er simpelt, sjovt og så er resultatet jo lækkert.

I løbet af kurset gennemgåes hele processen fra surdejens spæde opstart til det færdige produkt. Du vil herudover få viden om surdej, mel og korntyper samt selve bageprocessen. Herudover, hvad man kan gøre for at det ikke går galt; om man kan redde en surdej når uheldet er ude; om man kan sætte en surdej på pause mm.

Til kurset vil du få både brød, surdej samt den dej, som du har lavet med hjem. Derudover får du opskrifter og masser af tips med i bagagen. Der vil herudover også være mulighed for at købe mel og nyttige redskaber med hjem.

Læs mere og køb billet her.

Middag i zoologisk have

Kom til en exceptionel, helt unik og speciel aften i Zoologisk have. Vi tør godt love, at du aldrig har prøvet noget lignende før!

Aftenen starter i den fortryllende Butterfly Café, der sætter alle dine sanser på arbejde. Her står vi klar med en  velkomstdrink fra Helmuth samt en snack fra én af NM-restauranterne og byder dig velkommen til en aften, du aldrig vil glemme.
Vi tager dig med på en anderledes tur rundt i haven, hvor Zoo vil underholde med små indslag om dette magiske og specielle sted. Undervejs på rejsen kommer du til at møde, udover dyrene, Guldbæk Vingård, Volsted Distillery og Bad Seed Brewing.
Resten af rundturen er en overraskelse/rejse, som vi glæder os til at føre dig på.

Der vil efterfølgende være en udsøgt middag i Skovbakkens eventlokaler med udsigt over hele parken og det meste af Aalborg. 

Læs mere om den fortryllende aften og tilmeld dig her. 

NM - Applaus

Læn dig tilbage i stolen og nyd turen sammen med os på Applaus. Lad tiden stå stille for en aften, og lad dig blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser. Mærk hyggen og stemningen, og lad hverdagens stress forblive ude for en stund. Nyd en blanding af social dining og individuelle retter. Vi sørger for at afslappethed, god service og velsmag forenes.

Køb billet her.

NM - Rusk

Smag på nordjysk mad lavet af lokale og sæsonaktuelle råvarer

Velkommen til Restaurant Rusk Aalborg. Vi byder jer indenfor i en af Aalborgs hyggeligste restauranter. Få en særlig nordjysk madoplevelse hos Restaurant Rusk i Aalborg.

Maden er baseret på lokale og sæsonaktuelle råvarer fra Nordjylland af høj kvalitet. Vi får inspiration fra hele verden med forkærlighed for det franske og nordiske køkken, som kokken fortolker på nordjysk vis.

Lad os ruske kærligt op i dig med god, bæredygtig mad og vin – alt sammen fremstillet og serveret med sund omtanke for at forkæle dig med sund energi fra det nordjyske madkammer

Udsolgt.

NM - La Locanda

Autentisk italiensk, høj kvalitet og udsøgt service i rustikke omgivelser

Aalborgs autentiske italienske spisehus ledes først og fremmest af den i Aalborg kendte romerske kok, Carlo Liberati, der tilbage som helt ung i 1990’erne fik stor succes med sit ”no nonsens”- Mamma-køkken på ”Il Mulino” ved Cimbertyren.

Siden har han markeret sig som italiensk kok og restauratør flere steder i byen, bl.a. på Rosdahls, Limfordshotellet og senest Cupo.

Hos Carlo er du altså garanteret en madoplevelse i særklasse, når han bruger lokale Nordjyske råvarer i spændende italiensk mad

Udsolgt.

Nordjysk aften - Guldbæk & Skagen

Oplev en rigtig Nordjysk aften, hvor du som gæst får smagt på Nordjyllands lækre råvarer og vine.

Mød Guldbæk Vingård, som denne aften får lov at spille hovedrollen og til de dansk produceret vine, som er kendt for det friske rene udtryk, har Skagen Fiskerestaurant sammensat en menu, der passer til netop disse vine.

Tilmeld dig og læs mere om arrangementet her

Vin og Yoga hos Guldbæk Vingård

Kom med til Vin & Yoga, d. 28. og 29. august kl. 14.00 – 16:00 for kun 160 kr.

Vi smager på udvalgte vine i perfekt samspil med yogaens blide bevægelser og afrunder med en lækker afspænding, der med garanti kun bliver bedre af vinens berusende dråber.

Niveauet er, så alle kan være med – samtidig med du nok skal blive udfordret når vi skåler i de forskellige yogastillinger.

Vinen bliver leveret og skænket af vinbonden fra Guldbæk Vingård.

Læs mere og tilmeld dig her

Børnefest på Egholm

Nyd en dag på Egholm Folkefarm og oplev lokal, ekstensiv og økologisk fødevareproduktion i børnehøjde.

Der vil være forskellige aktiviteter hele dagen, som man kan gå til og fra bl.a. pandekagebagning på bål, kartoffeltryk og havregrynslavning.

Vi bygger selv vores frokost af forskelligt tilberedte kartofler og de urter vi kan finde i naturen og på marken.

Bondemanden går i marken og fortæller om orme, glade dyr og magiske grøntsager.

Læs mere her og tilmeld dig

Banket for bier

Teaterkompagniet Secret Hotel opfører ”Banket for Bier”, en summende forestilling, hvor scenekunst møder forskning.

Omkring et bankétbord serveres bidans, nørdet bividen og smagsprøver fra biernes verden. Sammen dykker vi ned i biernes glæder og udfordringer. Det handler både om honningbier og vilde bier – to dele af biernes verden, som i disse år omtales som hinandens modsætninger. Men hvad er op og ned på blomsterniveau?

Performerne guider gæsterne og tilbyder inddragende sanseoplevelser.

Læs mere og køb billet her.

Frokost på solsiden med Frimand

Dit lokal byrådsmedlem, Lasse Frimand Jensen, inviterer på frokost på Nørresundby Rådhus.

Her vil du kunne få lækre smørrebrød af lokale råvarer fra Nørresundby Torv, bla. de glade gartnere og Rosenbeck Frilandskød og høre live musik fra lokale musikere.

Vi håber at se dig på rådhuset – Tilmeld dig her.

Whisky ombord - med dansk whisky på Prinses Juliana

Vil du gerne tættere på dansk whisky og nyde nogle eksklusive whiskydråber fra Thy Whisky og Brænderiet Enghaven?

Så har du muligheden når Mads Schytte fra Whiskytossen og Mad & Monopolet er vært til en intim whiskysmagning på Restaurant Prinses Juliana.

Her kan du opleve 6 forskellige whiskyer, som bliver præsenteret og serveret sammen med 4 lette anretninger fra Prinses Juliana.

Læs mere og køb billet her.

 

Middag i mørket

En helt særlig oplevelse, med fokus på sanserne hvor Duus Vinkjælder afholder middag i mørket.

Efter introduktion og en velkomstdrink med konceptudvikler Jens Kruhøffer, bliver der serveret en lækker 3 retters menu i totalt mørke. Maden er lavet af lokale fødevarer og der er tænkt bæredygtighed i alle led.

Dine andre sanser får lov til at tage over, når du ikke kan se noget. Næse og ører vokser og du oplever nye sider ved maden, drikkevarerne og den/dem du er sammen med. Det er anderledes og lærerigt at kommunikere i mørket.

Undervejs vil der udover maden og dit gode selskab, være underholdende indslag i mørket.

Skal du være med til en helt særlig aften i mørket? Så kan du købe billet her

NM2021

Til NM2021 kan du få en lokal madoplevelse i særklasse, når nogle af Nordjyllands bedste restauranter laver 5 retter på hovedsagligt nordjyske råvarer for kun 500 kr pr. person.

I år har du mulighed for, at at opleve en enestående middag ved følgende restauranter: 

Restaurant TABU 

Restaurant Applaus

Restaurant NAM

Restaurant Rusk

Restaurant La Locanda

Restaurant Essens

Restaurant Abstrakt

NM - NAM

Nam Social Dining & Drinks er stedet, hvor maden deles og drinksene nydes. Her skabes en uhøjtidelige atmosfære – hygge og velsmag er essensen!

Enkel kvalitet og lokale råvarer krydret med et asiatisk twist danner rammen om deres køkken. Drinksene er velmiksede og vinene håndplukkede.

… Der er altid en god undskyldning for en aften på Nam! 

Du er altså garanteret en madoplevelse i særklasse, når du booker dig ind for at blive forkælet af Kim og hans dygtige kokke-hold! 

Køb din billet her. 

Herrego' Yoga og Tapas

Måske har kvinderne i dit liv allerede tudet ørerne fulde af yogaens mange gavnlige effekter såsom afspænding og smidighed?
Men ved du også, at træningsformen er god til at opbygge styrke og mental robusthed? Er det måske ved at være tid til at prøve varen selv?

Så har du chancen nu, sammen med Steen Royberg fra Nordicals.
Yoga er også for dig, der søger lidt mere udfordring og fordybelse, og samtidig gerne vil have det sjovt. Vi møder Leder af YOGA HUSET Aalborg, Maj Ingemann-Molden i det ikoniske hus på Strandvejen, som vil guide os gennem en times yogaøvelser tilpasset nybegyndere.

Slut yogaen af med et afslappende bad i lækre faciliteter og fortsæt herefter med at forkæle kroppen, med Tapas inspireret af lokale råvarer fra KaffeFair.

Læs mere og tilmeld dig her.

Haugaards Børnekøkken

På Vejgaard Østre Skole kan du lære at lave Mexicansk mad og streetfood af Nordjyske råvarer sammen med Rasmus Haugaard. Mexicansk mad er fantastisk og er rigtig meget mere end de populære tortillaer og nachos vi alle kender.

I køkkenskolen lærer du nye mexicanske retter som suadero, burrito og american style tacos. Som er supernemme og smager fantastisk. Aldersgruppen for arrangementet ligger mellem 12 – 16 år.

Du behøves ikke andet end godt humør og lidt appetit – Tilmeld dig her

 

Lille Østergaard x Alimentum

Få en rundvisning på den charmerende gård Lille Østergaard, der ligger i idylliske omgivelser i en blanding af skov og landbrug tæt på Brønderslev.
Herefter forsætter I til det overdækkede område, der vil damme rammerne om aftenens servering.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

Spis sammen hos Cafe Kox

Bæredygtighedsfestivalen Vendsyssel og Cafe Kox er gået sammen om en hyggelig spis sammen middag, i anledning af festivalen. Kom til en hyggelig aften kl. 18:00 hos Cafe Kox, d. 26/8.

Se frem til at få serveret

– Hjorteinderlår fra Rævhede Naturprodukter med Vendysselost fra Sønderhaven Gårdmejeri

– Kalv fra Rosenbeck Frilandskød med grønt fra Lille Østergaard

– Jordbærgrød af bær fra Brokær Økologi samt fløde og knas.

Pris pr. person: 199,-

Tilmelding sker til Cafe Kox på info@cafekox.dk

Spis sammen til Råvaremarked Hjallerup

Bæredygtighedsfestivalen Vendsyssel og Cafe Kox er gået sammen om en hyggelig spis sammen middag, i anledning af festivalen. Kom til en hyggelig aften kl. 18:00 til Råvaremarked Hjallerup, d. 25/8.

Se frem til at få serveret

– Hjorteinderlår fra Rævhede Naturprodukter med Vendysselost fra Sønderhaven Gårdmejeri

– Kalv fra Rosenbeck Frilandskød med grønt fra Lille Østergaard

– Jordbærgrød af bær fra Brokær Økologi samt fløde og knas.

Pris pr. person: 199,-

Tilmelding sker til Cafe Kox på info@cafekox.dk

Vin & Svin hos Egholm Vestergaard

Vin & Svin – helstegt pattegris og stor vinbar med Adelino

Kom og smag helstegt pattegris i særklasse – og oplev det fantastiske udvalg af portugisiske vine fra Adelino som medbringer “det store udtræk” af hvidt, rosé, rødt, mousserende og selvfølgelig portvin.

Frokostmenu kl. 12:30 – 15:30 – pris pr. person 250,-

Aftenmenu kl. 18:30 – 21.30 – pris pr. person 300,-

Læs mere og tilmeld dig her.

Min Familievejleders Bære- og slyngevejledning

Følg med her, når arrangementet bliver offentliggjort.

skal du med?